Еве како изгледа човек откако ќе го нападне и изгризе гризли мечка (видео)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Човекот кој преживеа напад од мечка на Фејсбук детално опишува како изгледала неговата блиска средба со дивото животно. Тод Ор од Монтана во саботата утрото излегол на прошетка во шумата.

„На половина минута се вртев и внимавав да не намета некоја мечка“, вели Ор, кој е добар познавач на шумите, а кого опасното гризли успеало да го начека во момент на невнимание.

5-10-napad-grizli

„Беше женка, која си ги брани младенчињата, но за жал се реши да нападне.“

Ор имал солзавец за одбрана, но не помогнал многу.

„Легнав на земја и се завртев со лицето кон земјата. Гризлито беше врз мене, ме гризеше за рацете, рамената, грбот. Ќе гризе неколку секунди, па ќе запре, па повторно ќе продолжи. Траеше кратко, но мене ми изгледаше како цела вечност“.