Вознемирувачки: Акробат загина при пад од 30 метри пред 35.000 луѓе (видео)

Шпанскиот акробат Педро Аунион Монрој (42) загина при пад на фестивалот „Мед кул“ во Шпанија, непосредно пред настапот на американската панк-рок група „Грин Деј“.

Немилиот настан се случил кога акробатот паднал од кутијата која се наоѓала во воздух на висина од 30 метри.