Актуелно

Во првите 8 дена од пописот попишани 419.485 лица

Во првите осум дена од пописот попишани се вкупно 419.485 лица, 129.614 домаќинства и 173.439 станови, објави Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 192.538 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември.

To Top