Во Москва озбилно ги апсат вака, за ништо, или некоја местенка е ова? (снимка)

На видеото објавено на социјалните мрежи може да се види како руската полиција апси две жени, кои најверојатно протестираат поради војната во Украина.

Првата жена држи знак на кој пишува „Два збора“ и веднаш е уапсена. Втората жена почнува да зборува како да всушност ја поддржува војната, но пред да заврши, и таа е уапсена.