Во ГРЦИЈА поради овој детал во возилото можете да добиете ГОЛЕМА КАЗНА


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Во Грција според законските прописи, за возење по влечки предвидена е парична казна од 50 евра, но полошо од тоа е што полицијата поради овој прекршок може да ви ја одземе возачката дозвола на еден месец.

Тоа е посебно непријатно за сите туристи кој ао автомобил летуваат на некои од грчките летувалишта.

Возењето во вчечки или отворени обувки е забрането затоа што можат да попречат на возачот при маневрирањето, а полицијата, освен главните сообраќајници, ги контролираат и одат низ плажите.

Грчката сообраќајна полиција ригорозно казнува за алкохол, неврзување на појас и пушење во возило во присуство на деца, пренесуваат грчките медиуми.

Грчката метеоролошка служба за следните денови најави тропски температури и до 40 степени.