Владата го повлече законот за промена на полот

Владата со допис до Собранието ги извести пратениците дека го повлекува Законот за промена на пол, потврдуваат за ТВ24 собраниски извори.

Во дописот, според информациите, образложението е дека законот треба да оди на доработка.

Сепак, според неофицијалните информации на пратеничките групи и на власта и на опозицијата, пратениците не биле единствени ни во мнозинството дека ќе го гласаат законот.

Според измените на законот, полот може да се смени со изјава на нотар.