Мајтап

Виц: Зошто немам братче?

Малиот Перица го прашува татко му:

Тато, сите мои другарчиња имаат братче или сестриче, само јас не. Зошто немам?

А таткото му вели:

Ами не спиеш навечер бе, сине, го плашиш штркот што треба да ти донесе.

To Top