Виц: Жената што го претепала мажот

Тужат жена затоа што го претепала нејзиниот сопруг.
Зошто го тепавте? прашува судијата.
Замислете господине судија, ми се јави на телефон среде работно време итно да дојдам дома, ја растура спалната, ме соблекува гола, ме фрла на чаршафот и ми вели Априлили!