Виц: Зајко пие в кафана

Седи Зајко у кафана пие и вика на музиката:
-Свирете ја Зелени очи оти се ќе искршам. Лисицата го гледа и му вика :
– Зајко ај седи мирен.Зајко ја гледа и и вика:
– Што е мори ти ороспијо една ај излези надвор да те видам. Излегуваат надвор се слуша лупање трескање…влегува Зајко у кафаната ја фрла кожата од лисицата пред музиката и вика :
– Свирете Зелени очи оти се ќе искршам.Рипа волкот и му вика :
– Доста бе прекини штипикурец еден! А зајко мртов ладен му враќа :
– Што сакаш бе ти педер еден ..? Ај излези надвор да те видам колку си јак. Излегуваат надвор,трескање, лупање се враќа зајко у кафаната ја фрла кожата од волкот пред музиката и вика:
– Свирете ја Зелени очи оти ќе почнам да кршам.Станува мечката и му вика:
– Епа зајко стварно ја претера.
– Што сакаш мори ти краво една полна болви?Ај излези надвор ако смееш.Излегуваат надвор трас, бум, трескање, лупање , и се враќа зајко у кафаната ја фрла кожата од мечката пред музиката и вика:
– Добро бе ке свирете ли Зелени очи… и во тој момент у кафаната влегува лавот и вика:
– А бе вие ќе свирете ли Зелени очи за баџанакот или треба ја да влезам.