Мајтап

Виц: Што дава кокошката?

-Мали Џокица, што ни дава кокошката ?
– Јајца.
– Браво! А што друго ?
– Уште јајца.
– Добро, а ти на што спиеш ?
– На кревет.
– А под глава, што ставаш ?
– Рацете.
– Хм.. Да се обидеме на друг начин – татко
ти на што легнува ?
– На мама.
– А кога мама ја нема ?
– На комшиката.
– Па ако и сосетката ја нема ?
– Тогаш и тато го нема.
– Бре.. да смениме приодот – дедо ти на што
спие ?
– На кревет.
– А под главата што става ?
– Перница.
– И ако ја удриме перницата, што ќе
добиеме ?
– Прашина!
– Па ако посилно ја удриме ?
– Болви !
– Па ако земеш нож и ја искинеш перницата,
што ќе добиеш ?
– Шамар од дедо!
– Добро де, шамар, што уште ?
– Пердуви.
– Е – е – е, конечно! И така што ни дава
кокошката ?
– Па јајца ви кажав. …

Најпопуларно

To Top