Виц: Се продава жена

Се враќа жената од работа и гледа на врата:
СЕ ПРОДАВА ЖЕНА за 19.000 денари.
– Шо е ова мажу зарем толку вредам? Пу засрами се!!
– Да жено. Месо… 60 кг. и тоа жива мера по 150 ден. плус прстенот 10.000 ден тоа ти се 19.000 ден.
Другиот ден се враќа мажот од работа и оп на врата ливче:
СЕ ПРОДАВА МАЖ ЗА 17 денари.
– Аман бе жено шо е ова, не ти е страм. Зарем толку вредам?
– Да мажу мој. Види…две јајца по 5ден. плус едно мало кебапче 7 ден. Толку е есапот, 17 денари.