Виц: Разлика меѓу прилепчанец и кавадарчанец

Што е разликата помеѓу прилепчанец и кавадарчанец?

После пет пива Прилепчанецот оди на тутун, а Кавадарчанецот оди кај другар му на по една ж’та.