Мајтап

Виц: Охридски таксист

Таксист во Охрид налето:
– Колку до Банка?!
– 150!
– Аман бе, многу! Охриѓанец сум и јас…
– Ак сакаш за толку, ак не ој си пешки!
– Зимава ќе ме молиш…
Таксист во Охрид назима:
– Колку до Банка?!
– Шо прашвиш море, влегви, колку ке дајш толку! Господ да чуват…

To Top