Виц: Одмаздата на бабата

Баба му подарува на своето 3 годишно внуче огромен пиштол на вода.

Снаата си го зема детето и одат дома. Откако таткото на детето го видел подарокот, веднаш го зел телефонот и се јавил кај мајка си:

-Па добро бе мамо, што мислеше со ваков подарок?! Памтиш ли што правевме јас и брат ми со водените пиштоли кога бевме мали?!

-Памтам синко, памтам.