Виц: Македонци просат по Европа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Двајца Македонци просат во Европа.
Едниот му се жали на другиот:
– Добро, не ми е јасно зошто тебе повеќе пари ти оставаат и на крајот собираш многу повеќе од мене.
– Дај да видам што ти пишува на картонот?
– Еве: „Болен сум, невработен, татко на три деца, ве молам помогнете”.
– Е тука ти е грешката, јас просам со натпис „Ми фалат уште 50 € за да се вратам во Македонија“.