Мајтап

Виц: Македонец им преведува на Бугарин и Србин

Србин и Бугарин разговараат, ама без некој успех. Прискокнува Македонец да им помогне.

Одакле ти ово? го прашува Србинот Бугаринот за некаков прстен што овој го носи на прст.

Од каде ти е ова? преведува Македонецот.

От башта ми, одговара Бугаринот.

Из његове баште, „преведува“ Македонецот повторно.

Из баште? зачуден е Србинот, па прашува сомничаво: Јесте ви нешто читали Пинокија у задње време?

To Top