Мајтап

Виц: Излегувај и дркај го

Битолчанец со пиштол стопира таксист: Излегувај батка и оди онде и дркај го!

Абе зошто брату?

Дркај ко ти велам, оти ке те убијам!

Овај шо ќе прај. Го онади и му вели, готово!

Ајде уште три пати!

Аман бе брату!

Онадиго оти ќе ти го свирнам куршумо!

Овај оди уште три пати го прај, се враќа одвај и му вели: Не можам појќе, не станва.

Оди уште еднаш оти те отепав!

Отепајме не можам појќе.

Се врти овај со пиштоло накај дрвото крај патот и вели: Ајде жено излегувај и качвај се. Овај сигурно ќе те однеси право до Битола!

To Top