Мајтап

Виц: Ако е невина

Мујо сакал да ја земе Фата за жена само ако е невина, ама Фата многу одамна раскрстила со невиноста. Седи Фата и се мисли и по некое време ја прашува мајка си: Мамо, како да го излажам Мујо дека сум невина?

Ќе го напиеш на свадбата ептен многу и вечерта ќе си ставиш џигерчиња долу. Без гајле, и јас така го излажав татко ти.

Ја послушала Фата мајка си и го опила Мујо на свадбата. Се буди сабајле Мујо и гласно коментира: Фата беше невина, осетив мирис на крв. Ама што бара овој ветеринарен печат на патлаков мој, појма немам.

To Top