Видео: Ова е најбруталниот фаул во 2016 година!

Во турската лига на натпреварот помеѓу Сунлиурфаспор и Манисаспор е виден можеби најбруталниот фаул во 2016 година.

Се играше 79-та минута кога играчот на домашниот тим со сета сила брутално стартуваше над противникот.

Веднаш доби црвен картон, но овој старт е за во затвор!