Видео: Меси конечно се сретно со детето кое носеше најлонски дрес!

Муртаза Ахмади дојде до светска слава кога камерите во Авганистан го уловија како на себе носи „дрес“ од Меси, кој всушност беше направен од најлонска кеса.

Тогаш почна глобална кампања за Лео Меси да го запознае младиот фан, во која се вклучи и УНИЦЕФ. Пред неколку месеци Аргентинецот му испрати дрес, а денес конечно се сретнаа.

Средбата се случи во Катар, а интересно, Муртаза носеше дрес од Барселона.