Авто мото

ВИДЕО: Како изгледа возење со 324км/ч!

AUDI R8 има огромни способности, а кога ќе се најде на автопат без брзински ограничувања, само небото е граница. И тоа буквално!

Да биде работата поекстремна, станува збор за тјуниран примерок чија сила е зголемена за околу 200КС, односно со конечни 802КС. Потсетуваме R8 V10 Plus располага со 610КС и 560Нм, што му овозможува да развие 100км/ч за нешто над 3 секунди, но и да развие брзина над 300км/ч.

А, како тоа изгледа, погледнете во видеото. Знаете дека на повеќето германски автопати нема брзинско ограничување, па ова возило успеа да развие неверојатни 324км/ч. Импресивно, но и мошне ризично!

Advertisements
To Top