Спорт

Видео: Дали делегатот ги прекрши правилата на ЕХФ!?

Во финишот на финалето помеѓу Вардар и Ѓер еден момент привлече големо внимание, особено поради фактот што беа нарушени правилата на ЕХФ.

Имено, кога Кокшаров се подготвуваше да повика тајм-аут, делегатот на средбата избрза и му го зеде зелениот картон за минута одмор и наместо Русинот, таа самиот одлучи да повика тајм-аут.

Правилата налагаат тајм-аутот да биде официјален кога тренерот ќе го стави картонот на записничката маса.

Advertisements
To Top