Вака изгледаат женски спортистки во Кина (ФОТО+ВИДЕО)

Лиао Менгу и Тонг Зенгуан освоија злато и сребро на штафетата за жени 4 x 400 на националното првенство на терените во Кина.

Она што го привлече вниманието на јавноста не е некој нивни резултат, туку изгледот. На социјалните мрежи започнаа да се шират обвинувања дека изгледаат како мажи.

Некои дури сериозно го доведуваа во прашање нивниот пол.