Учесниците на „Парадата на гордоста“ ја поминаа рутата, Тамара Тодевски ги пречека во градскиот парк

„Парадата на гордоста“ која денес се одржа во Скопје помина без инциденти.

Толпата рутата ја започна од паркот „Жена Борец“ во центарот на главниот град и помина покрај Собранието и Владата, а во овие моменти во градскиот парк се случува музичкиот хепенининг. Таму ги пречека пејачката Тамара Тодевска која во нивна чест ја отпеа евровизиската „Proud“.

Рутата учеснициите ја поминаа со свирчиња, транспаренти и препознатливите знамиња во бои на виножитото. На парадата беше забележано присуство на гости од други држави како што се: Црна Гора, Србија, Грција, Хрватска, Словенија и Велика Британија.

На парадата се појавија минисетерката за одбрана Радмила Шеќеринска, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, поранешниот пратеник Павле Богоевски и советкот Роберт Алаѓозовски.