Тверкање на сред улица – Сара од Вуковар тоа го прави на опасно жежок начин

Една од најпознатите танчарки која доминантно го владее „тверкањето“ како актуелна модерна танцова дисциплина во балкански рамки е Хрватката Сара Сеиферт од Вуковар.

Нејзините снимки на социјалните мрежи ги пратат десетина илјади фанови, а со својот изглед и танц ги остава мажите без здив. На инстаграм има повеќе од 70 илјади следбеници.

Сара стана позната откако пред две години учествуваше на хрватскиот „Суперталент“ и оттогаш интерес за нејзиното тверкање покажуваат се поголем број на ноќни клубови во Хрватска и Србија.