Тој е првиот конкурент кој се пријави за претседателски кандидат на СДСМ


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Бившиот амбасадор на Република Македонија во Германија, д-р Ѓорѓи Филипов, е првиот кој јавно објави дека ќе поднесе апликација за избор на кандидат на претседател на Македонија на конкурсот на СДСМ.

„Почитувани новинари и медиумски куќи, Јас, амбасадорот проф. д-р Ѓорѓи Филипов, утре, 11 февруари 2019 год., понеделник, ќе поднесам Пријава за кандидат за Претседател на Република Македонија на Отворениот повик за Претседателските избори за 2019 година на СДСМ“ се вели во синоќешното соопштение што го испрати дипломатот.

Филипов денеска ќе одржи прес-конференција за да ги претстави своите замисли пред јавноста.