Жешко

Тие кои кренаа прашина: Објавени голите фотки од ракометарката Морк

Ракометарката од Норвешка Нора Морк, ги обвини своите машки колеги од норвешката ракометна репрезентација дека гледале и споделувале нејзини голи фотографии.

Оваа афера крена голема медиумска прашина и предизвика голем скандал во Норвешка. Сандер Сагосен ги негираше нејзините тврдења.

Нора во медиумите нè обвини дека сме гледале нејзини фотографии, дека сме се смееле и сме коментирале во соблекувалната. Тоа дефинитивно не е вистина“, рече Сагосен.

Но, во меѓувреме, експлицитните фотографии на Морк се појавија и на Интернет, па ги објавија и медиумите во Норвешка, со став дека обвинувањата на ракометарката се вистинити.

To Top