Спорт

Тенисерот обвинува: Јувентус ми го украде логото!

Италијанскиот шампион Јувентус предизвика многу негативни и исмејувачки коментари на своја сметка за промената на старото и назначувањето на новото модерно лого.

Оваа тема додатно ја разбранува и поранешниот тенисер Робин Содерлинг кој индиректно обвини дека одговорните луѓе на Јуве за маркетинг го украле неговото лого кое датира од 2013 година.

„Новото лого на Јувентус (погледнете го од десна страна)“, гласи објавата на Содерлинг, а на сликата јасно се гледа дека станува збор за идентични симболи во идентичен контекст.

To Top