Тарантино влегува во писателските води


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Откако култниот современ режисер Квентин Тарантино во април оваа година најави дека ќе се посвети на пишување книги, сега оваа информација и официјално е потврдена.

Порталот „Deadline“ објави дека Тарантино потпишал договор со издавачката куќа „HarperCollins“ која ќе објави две негови книги. Правата ќе биде насловена „Once Upon a Time in Hollywood“ а втората „Cinema Speculation“.

„Once Upon a Time in Hollywood“ ќе биде објавена во летото 2021 година, прво со мек повез и дигитална верзија додека на есен ќе се појави верзија со тврд повез.

„Со гордост ја објавувам Once Upon a Time in Hollywood, мој допринос за овој често маргинализиран но сакан книжевен поджанр“, рекол Тарантино кој додал дека на тој начин ќе ги истражи ликовите кои ги создал во филмот.

Што се однесува до книгата „Cinema Speculation“, порталот „Deadline“ ја опишува како книга која длабоко ќе влезе во филмовите од седумдесетите години и која ќе се состои од есеи, рецензии и „што ако“ текстови. При тоа се споменува дека славната филмска критичарка Полин Каел влијаена за оваа книга на Тарантино.