Стратегијата на Амди Бајрам – „лајкови“, па потписи (видео)

Откако објави дека ќе се кандидира за претседател на државата, Амди Бајрам сега ја открива и стратегијата како планира да дојде до потребната јавна поддршка за да може и формално да стане претседателски кандидат.

За да може да се кандидира му треба поддршка од 30 пратеници, или 10.000 потиси од регистрирани гласачи.

„Прво ќе отвориме фејсбук страна, со лајкови ќе работиме. Ќе идеме четири дена со лајкови и кога ќе дојеме до цифра што треба, ќе се заблагодарам на граѓаните и ќе почнам со потписи“, изјави Бајрам за Алсат М.