Стоилковски: Зошто Јанева би жртвувала кариера, моќ, и пари за некои да земат милиони, а таа мебел за 4,5 илјади евра?


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


По вчерашната пресконференција на јавните обвинители Јовески и Рускоска на која беше објаснето дека во милионскиот скандал „Рекет“ Катица Јанева била приведена заради примање поткуп – мебел од 4.500 евра, со свој ФБ статус се јави портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, Наум Стоилковски. Го пренесуваме во целост:

Јавно го прашувам РЈО Љубомор Јовески:

Зошто Јанева би жртвувала кариера, моќ, статус, иднина и пари за да одработи за некои да земат милиони а таа мебел за 4,5 илјади евра?
Какво е тоа ПОМАГАЊЕ во делото, според Јовески, кога Боки13 ги зема парите за РАБОТА во полза на Камчев ШТО ЈА ИЗВРШУВА ЈАНЕВА И НИКОЈ ДРУГ?

Камчев дал пари Јанева да го ослободи од притвор и гонење. Не Боки 13, делото, работата е на Јанева.

“Помагање” е полесно посебно кривично дело и двоецот Јовески/ Рускоска очигледно сака со таква квалификација да и олесни на Јанева во поглед на казната.

Не може да не се направи споредба со најтешката квалификација Тероризам за случувањата на 27 април, со која двоецот Јовески/Рускоска побара и доби од судот затворска казна од над 200г што ги лежат луѓето!

За тоа немаше елементи, ама имаше најава од власта.
Односот на Двоецот Јовески/Русковска сега кон Јанева го покажува постоењето два аршина на Рускоска/Јовески, во насока на спасување на Јанева.

Сето тоа покажува дека работат по нарачка.
Квалификации од двоецот Јовески/Русковска за Јанева оди во насока за нејзино претставување како Заведена Жртва.
Тоа повеќестрано е штетно затоа што таа е носител на силна функција, надпозиција и моќ што ја прават посебно одговорна. Таа не е сметководител, “помлад референт”, што потпишал нешто по директива, а не разбирал.

Ваков приод и третман каков што даваат Јовески/Рускоска наместо борба, само го зајакнуваат криминалот и корупцијата!
Катица Јанева е СЈО вмешана во највисоките ешалони на Октоподот на Државната Мафија во Рекетот, а не некоја бирократка која е заведена и наместена.

Катица Јанева има функција со која НЕ СМЕЕ да биде наместена од кого и да е!
И таква треба да и биде и одговорноста!
Се друго е фарса и замајување на јавноста!

https://www.facebook.com/naum.stoilkovski/posts/10157223220770499