Вебкафе

Стјуардеса открива шокантна причина: Поради ова не треба да пиете кафе во авионите!

Анонимна стјуардеса во едно интервју открива некои детали кои на патниците не им се познати.

Стјуардесата, која за потребите на интервјуто е наречена Бети, открива дека правилото кое го кршат сите е тоа што никој не го гаси мобилниот, а ниту пак самата таа.

„Не смеете да станувате додека авионот не застане, но возиме со пет на час. Што ќе ви се случи?“ вели таа.

A post shared by Stewardess (@stewardessworld) on

„Претпоставувам дека во некој момент нешто се случило, па затоа се поставени и овие правила“, сепак таа додаде дека никогаш не го закопчува сигурносниот појас, но еднаш поради тоа ја удрила главата. Буквално. „Слетувањето беше доста грубо, па летнав нанапред и удрив со главата. Се чувствував доста глупо“, признаа таа.

Нешто што најмногу може да ве вознемири е деталот за кафето во авионот.

A post shared by Stewardess (@stewardessworld) on

„Никогаш немојте да пиете кафе во авионите. Тоа е водата која поминува низ цевки кои не се чисти. Неодамна имавме тестирање на Ешерихија коли и не помина .. Потоа стигна екипата од одржување, притиснаа неколку копчиња и после тоа беше во ред тестирањето. Затоа избегнувајте било каква топла вода или чај. Се што е во боците е во ред, се разбира“.

To Top