Според гласовите на туристите: Еве ги 10-те најдобри музеи на светот

Американската туристичка агенција TripAdvisor и оваа година објави листа од најдобри музеи во светот.

TripAdvisor листата ја состави врз основа на анкетата, која ја пополнуваа неколку милиони патници ширум светот.

18.9.muzei-meksiko

10. Националниот музеј за антропологија, Мексико сити

9. Музејот Васа, Стокхолм

8. Националниот музеј во Амстердам

18.9.muzei-london

7. Националниот музеј во Лондон

6. Музејот Ермитаж, Санкт Петербург

5. Музејот Лувр, Париз

18.9.muzei-madrid

4. Музејот Прадо, Мадрид

3. Институтот за уметност во Чикаго

2. Музејот Орсеј, Париз

1. Музејот Метрополитен, Њујорк.