Спој на традиција и модерен ентериер: Планинска вила за уживање во Алпите


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Во францускиот скијачки центар Куршевил е изградена дрвена планинска вила, која ги содржи сите архитектонски вредности на националната традиција и култура и е одлично вклопена во природното опкружување на Алпите.

8.2.Chalet Kibo2

Современата вила „Шалет Кибо“, која е дело на младата архитектка Анжелик Бисјон, има капацитет за сместување на 11 лица во пет спални соби.

8.2.Chalet Kibo1

Вилата се наоѓа на околу 250 метри од жичарниците на популарните скијачки патеки и на иста оддалеченост од центарот на Куршевил. Таа е изградена од дрво и бетон и изгледа убаво и романтично.

8.2.Chalet Kibo3

„Шалет Кибо“ е уредена во модерен стил со современи, светли и функционални елементи и е исполената со голем број детали во разни бои.

8.2.Chalet Kibo4

Таа претставува одличен пример за хармонија меѓу едноставноста, луксузот и удобноста на животниот простор во една планинска куќа.