СПОДЕЛИ МУЗИКА: Амалија Родригез – “Alfama”, кралицата на фадото погалува и разнежнува со гласот


ТОП викенд: Битка за Манчестер и две дербија во Италија! ↓↓↓


 Амалија да Пиедад Родригез (1920-1999), позната само како Амалија Родригез, е најпознатата португалска фадо пејачка и најголем промотор на овој музички правец ширум светот, поради што го носи престижниот епитет Rainha do Fado („кралица на фадото“).