Живот

Совети со кои лакот на ноктите ќе ви трае многу подолго

За ноктите секогаш се трудиме што подобро и поубаво да ги налакираме, но со секојдневните обврски лакот знае да падне премногу брзо.

Обично почнува да се лупи на врвовите на ноктите затоа што тие се најмногу изложени на удари. Со овие трикови ќе го продолжите траењето на лакот:

Припремете ги ноктите

Прво и основно што треба да направите е да ги припремите ноктите со полирање на површината. Тоа ќе осигура дека лакот ќе ви потрае барем една недела.

Омекнете ги ноктите

Со неколку минути во вода вашите нокти ќе омекнат, но не ја режете кожата околу нив затоа што таа ги штити од инфекции.

Базниот лак е клучен

Базниот лак ги штити ноктите од промена на боја, а на него финиот слој на лак
Bazni lak štiti nokte od promjene boje, a na njega lak u boji bolje sjeda. Prije lakiranja na nokte nanesite bazni lak koji može biti i obični prozirni.

Лакирајте внимателно

Дадете си доволно време за правилно лакирање, не брзајте и посветете доволно време за сушење на лакот. Тоа е многу важно за траењето на лакот.

Завршете со проѕирен слој од лак

Со таков слој ќе го заштитите лакот максимално, и со тоа ќе ја продолжете неговата трајност. Најважно е слојот да не биде премногу дебел затоа што ќе му треба многу време да се исуши.

To Top