Сончев и топол петок

Петок, последен целосно сончев од серијата суви сончеви денови. Облачноста ќе биде сосема мала и локална. Ветерот ќе биде сосема слаб.

Температурата ќе има минимум низ котлините помеѓу 5 и 9 степени. Температурата останува над просекот за  овој дел од годината. Долж повардарието максималната температура ќе биде во границите помеѓу 24 и 26 степени, низ останатите котлини околу 23 степени.

Скопскиот крај очекува мала облачност, односно претежно сончево време.Температурата ќе има максимална вредност околу 25 степени.