Со нив растевме: „Бушавите букви“ слават 30 години постоење


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Бушавите лудории и по точно 30 години како магнет ве терат да седнете пред малите екрани и да ги гледате без да трепнете. Заразната мелодија од најавната шпица, поуките за јазикот, книжевноста, дијалектите, носиите, ја направија „Бушавата азбука“ неповторлив проект. 

И додека дечињата ја учеа азбуката, Ѓорѓи Јолевски и Софија Куновска беа на своите први професионални актерски задачи.

Унковски, кој ја оживеа бушавата банда од сценариото на Горан Стефановски, вели дека никогаш нема да го заборави огромниот ентузијазам со кои се работело.

Актерите кои беа дел од новата естетика и енергија, велат дека оние кои растеле со „Бушавата азбука“ сега се трудат тоа задоволство да им го пренесат и на своите деца.

Бувот, ловџијата,  вљубената ботаничарка, разлутените забите, незаборавната песна на Бода, Влатко и Ана се само дел од целата магија.