Смена на уредничката позиција во Канал 5: На местото од Богатинова дојде…

Менаџментот на телевизија Канал 5 вчера попладне донел одлука да ја смени Лидија Богатинова од позицијата главен уредник на телевизијата, пренесува Либертас.

На нејзино место назначена е новинарката Маја Дамјановска. Според извори од Канал 5, Богатинова добила директорска позиција но ингеренциите во уредувачката политика ќе ги има новоназначената Дамјановска.