Словенија – втора земја која ќе го ратификува Протоколот за наш влез во НАТО

На вонредна парламентарна седница, денес, Словенија се очекува да го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО.

Таа ќе биде втората земја-членка на Алијансата која по Грција ќе го ратификува Пристапниот протокол во НАТО.

Протоколот создаде бурни реакции во Грција.