Славни

Славниот актер ја доби честа и одговорноста да го игра големиот Никола Тесла

Славниот холивудски актер Итан Хоук ќе го глуми Никола Тесла во новиот филм насловен „Тесла“, кој е претставен на филмскиот пазар во Берлин.

„Тесла“ беше претставен на Милениум Медиа, европскиот филмски пазар, а на новиот филм Итан повторно ќе соработува со сценаристот и режисерот Мајкл Алмерејда.

Биографскиот филм ќе биде во продукција на „Passage Pictures“ и „Campbell Grobman Films“. Хронолошки ќе го прати живото на популарниот изумител, неговите пронајдоци и патенти, а ќе биде прикажано и неговото ривалство со Томас Едисон.

To Top