Силвио, друже, да си достоиш на зборот и да им однесеш проститутки (снимка)


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓За време на една свечена вечера на фудбалскиот тим на Монца, првиот човек на овој клуб кој за првпат во својата сто и десет годишна историја влезе во Серија А, претседателот Силвио Берлускони во говорот им рекол: „Ако победите некоја голема екипа како Јуве или Милан, ќе ви донесам автобус полн проститутки“.

Сега, кога тифозите на Монца го совлада Јувентус и тоа на гости 0-2 среде Торино го потсетија некогашниот италијански премиер на ветувањето.