Славни

Шпански „Ел Мундо“ ја открива тајната за младешкиот изглед на Путин

Иако има 66 години, првиот човек на Русија, претседателот Владимир Путин, не само што не личи дека има толку години, туку оддава впечаток дека е барем 10 години помлад.

Според шпанскиот весник Ел Мундо тој е најактивниот претседател на Русија , страствен љубител на хокеј, има црн џудо појас осми ден , сака пливаљње и планинарење.

Весникот пишува дека рускиот претседател ги сакал борбените вештини уште од детството, што го заштитило од лошо друштво, пушење и консумирање алкохол.

Поранешната сопруга на Владимир Путин, Људмила, го опиша како работохолик, но Путин не станува рано наутро. Претседателот на Русија веднаш откако ќе стане , испраќа неколку итни пораки наутро, по што оди во теретана и во базените – во едниот температура е +43 Целзиусови степени и во другиот +13.

Рускиот лидер сака да јаде сирење и пржени јајца за појадок, како и јајца од препелици и сокови. Освен тоа , сака ориз и пченица.

Сепак, неговиот стил на облекување игра важна улога во имиџот на Путин како вечно млад . Претседателот ги претпочита италијанските брендови на облека.

Шпанскиот весник заклучува дека во овој момент тајната на вечната младост на рускиот претседател е тоа што спие долго, не консумира алкохол, правилно се храни и од време на време плива во ледена вода.

Advertisements
To Top