Актуелно

Шокантно предвидување: Биткоинот ќе достигне вредност од 60.000 долари, а потоа ќе биде срушен!

Данската Саксо банка предвидува дека Русија и Кина оваа година ќе ја срушат вредноста на биткоинот, односно ќе престанаат да тргуваат со нафта во амеикански долари.

Банката предвидува дека вредноста на криптовалутата ќе дојде до 60.000 долари, а со тоа пазарната капитализација ќе надмине милијарда долари, но после тоа Русија и Кина заеднички ќе го нападнат биткоинот.

„Растот на вредноста на биткоинот и другите криптовалути е еден од најспектакуларните феномени на финансиските пазари последниве години. Со текот на време биткоинот ќе расте и тоа многу, но Русија и Кина ќе произведат пад на криптовалутата“, порачуваат од банката и претпоставуваат дека вредноста ќе падне на 2000 долари.

„Кина веќе стана најголем увозник на сурова нафта во светот и многу важни извозници ќе бидат среќни ако тргнуваат во јуани“ предвидува Саксо банка.

Advertisements
To Top