Шесте најдобри реакции конечно да се самозадоволите како што заслужувате…


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


Имаме некои стратегии покрај кои ќе успеете да постигнете потполен потенцијал на мастурбација.

Самостимулацијата е одличен начин на запознавање на самите себеси, бидејќи како би уживале во сексот со партнерот ако не знаеме што ни одговата. Тоа најдобро можеме сами да го дознаеме. Затоа, земете половина час време, опуштете се и проучете ги овие совети кои ги носи Women’s Health:

1. Првенствено – запознајте го своето тело

Колку и неверојатно да звучи, многумина жени никогаш не зеле огледало и не ги проучиле своите интимни делови, што е прилично загрижувачки.За максимално задоволство кај пружањето уживање на самиот себеси, но и уживање во сексот со партнерот, потребно е добро да го познавате своето тело.

Ако не сте знаеле, клиторисот е многу поголем отколку што ви се чини. Дури мал дел од него е присутен надвор бидејќи се наоѓа внатре. Проучи ги и своите мали и големи усни, отворото и секако анусот.

2. Знај што ти одговара

Земи си доста време и експериментирај со допири. Користи прсти, вибратор или што и да ти одговара. Постојат повеќе начини на стимулација на клиторисот и вагината освен директен притисок.

3. Не се фокусирај само на оргазмот

Ако целта на секоја мастурбација е само оргазам, брзо ќе се заситите и целото искуство нема да ви биде предизвик. Доведете се скоро до врвот, потоа продолжете и повторно стимулирајте се додека повторно не свршите. Има некои магични работи во одложувањето на климаксот. Исто така, на женското тело има многу ерогени точки, па обиди се да најдеш нови.

4. Истражете ја својата Г-точка

Во ова може да помогне вибраторот или дилдото, а исто така можеш да го стимулираш и клиторисот. Г-точката се наоѓа во горниот ѕид неколку сантиметри од влезот. Ако стимулацијата на оваа точка не ти причинува задоволство, нема врска. Некои жените, ако може да се каже, и ја немаат.

5. Играј со лубрикант

Лубрикантот е одлично помагало, но бирај ги само оние на база на вода со што поедноставен состав за да не предизвика иритација или некои други реакции.

6. Вклучете порно и вклучете ја фантазијата