Галерии

Северна Кореја каква не сте ја виделе – 12 фотографии на National Geographic

Фотографот Дејвид Гутенфелдер е еден од ретките неколкумина западњаци кои имаат поминато доста време на територијата на Северна Кореја.

Тој прв пат отпатува во изолираната земја во 2000 година, и помогна да се отвори биро од Associated Press во Пјонгјанг во 2012 година. Низ годините тој со својот фотоапарат ги посведочи културните промени во главниот град на Северна Кореја.

To Top