Сексот во бракот ја открива природата на вашата брачна врска


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Врз основа на сексот кој го преферира еден брачен пар, сексолозите тврдат дека може да се дефинира и брачната поврзаност на партнерите.

Мисионерска поза – стабилен брак

Паровите кои ја практикуваат оваа поза веќе долго време се заедно и често запаѓаат во рутина. Тоа не им прави проблем бидејќи на тој начин се чувствуваат удобно и сигурно.

Каубојка за оние кои се уште истражуваат

Оваа поза сугерира на тоа дека овој пар знае да се забавува, има самодоверба и сака да експериментира. Врската им се темели на компромиси и доверба и секој одделно се обидува да ги реши проблемите.

Кучешка поза за либерални парови

Кога двојката најмногу практикува секс во кучешка поза најчесто станува збор за авантуристички пар кој сака да ужива во возбудата. Секогаш се расположени да го зачинат својот сексуален живот и се весели по природа.

Лажичка за емотивци

Мажот и жената кои најмногу се пронаоѓаат во лажичката се посветени еден на друг и освен физичкиот контакт, посветуваат многу и на емоциите. Одлично се разбираат и наместо да имаат само секс, посветено водат љубов.