Галерии

Секси „боди пејнт“ уметност во чест на Светското првенство во Русија (фото)

Во чест на Светското фудбалско првенство во Русија, колумбиска компанија која се занимава со боење на тело, ангажираше манекенки кој ги обои во обележјата на сите земји кои беа и уште се учеснички на Мундијалот.

A post shared by Giovanni Zitro (@angelesurbanos) on

Зад ова идеја се крие Џовано Цитро кој се опишува како “body artist”, фотограф и шминкер, а познат е под надимакот Професор. Тој тврди дека се залага за создавање на самодоверба и различност во женската убавина.

Проектот започнал во јануари кога го објавил првиот оглас за манекенки, а во мај започнал да ги објавува фотографиите од манекенките во различни обоени дресови.

To Top