Секс позите и табиетот – каква е поврзаноста?


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Мажите и жените имаат свои параметри во сексот и тоа добро се гледа при изборот на позите за време на половиот акт.

Тие откриваат неколку работи за човекот, тврдат вклучените. Мисионерската поза им се допаѓа на повеќето жени. Тоа покажува дека двајцата доживуваат визуелен контакт со партнерот како задолжителен.

При оваа поза се добива близина во секоја смисла. Жените не се безгрижни, ги опуштаат рацете, можат да вршат кружни движења со задникот за да добијат максимално задоволство.

Позата „каубојка” им се допаѓа на оние жени кои сакаат да командуваат и да управуваат со работите, вклучувајќи и во сексуалниот чин. Во сексот тоа им се придава лесно. Обично мажот нема ништо против жената да му е одозгора, зашто го гледа женското тело и може да го милува или да си игра со градите на партнерката.

Задната поза (doggy style) им се допаѓа на оние жени кои задоволуваат скриени животински инстинкти. Мажите пак добиваат големо задоволство, но жените можат да управуваат со длабочината на пенетрацијата и да си ги галат гениталиите. Оваа поза е привлечна со тоа што експлодираат емоциите како огномет. Кај неа оргазмот и врвното задоволство директно се загарантирани.

Страничната поза овозможува да се почувствува партнерот речиси како при мисионерската поза. Сите движења им помагаат на мажот и жената да се спојат во едно.