Секс и „брза храна“ – воајерските фотографии на Сара Бахбан

Како што вели мудрата поговорка: „Пицата е како сексот. Кога е добро, вистински е добро. Кога е лошо, сè уште е прилично добро“. А австралиската фотографка и уметница Сара Бахбан оваа максима, со својата серија фотографии #SEXandTAKEOUT, ја издигна на едно целосно ново ниво.

Според Сара, оваа фотографска серија била инспирирана од патувањето во САД со еден нејзин стар љубовник. Тие таму порачувале многу кинеска храна за носење, јаделе многу помфрит и гледале Флинстонови и Breaking Bad во кревет, до зори. Сета таа „брза храна“ ја инспирирала да ја поврзе со еротичниот момент на голотијата, интимноста на двајца љубовници за една вечер, како и индивидуалното искуство на разголувањето комбинирано со уживањето во храната.

A post shared by Sarah Bahbah (@sarahbahbah) on